Tel. 973 15 60 13 | Oli d'oliva Verge Extra L'Espluga Calba
Presentació de la 6a fira oleotèxtil de L'Espluga Calba

8 DE DESEMBRE. La Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba arriba a la sisena edició

Se celebrarà durant la matinal del dia 8 de desembre i es commemorarà el 50è aniversari de la Cooperativa John-fil, entre d’altres

El diputat Carles Gibert ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 6a Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba que se celebrarà durant la matinal del dia 8 desembre. La roda de premsa ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera; el president de la Cooperativa Agrària Espluguenca, Lluís Escribà; i el president de la Cooperativa John-fil, Albert Balsells..

Es tracta d’una jornada on les degustacions d’oli, les visites guiades i el vermut musical són algunes de les activitats més destacades.

Gibert ha volgut posar en valor l’especificitat d’aquest municipi que combina la producció tèxtil amb la oleícola, generant des de fa 50 anys estabilitat laboral i presentant un oli de gran categoria.

Durant la fira hi haurà diferents actuacions dels Gegants i grallers de l’Espluga Calba; i l’exposició dels murals dels nens i nenes de l’Escola Porcel de Cervera sobre la temàtica de l’oli.

La Fira començarà amb un esmorzar popular d’entrepans de llonganissa a la brasa i pa torrat amb oli nou Spelunca. El tret de sortida firal permetrà veure la mostra de treballs de fusta fets per Josep Gabarra, a la sala social de la Cooperativa Agrària, al mateix temps que ,durant la matinal, es farà una visita guiada i gratuïta al Castell de l’Espluga, on hi ha l’Espai Antoni Ferrer, segona ha explicat Cunillera.

A partir de mig matí, a la Cooperativa John-fil hi haurà un espai de venda de punt de la marca STJOR, amb dissenys del televisiu Òscar Dalmau i d’altres marques a preus especials. En aquest mateix espai es farà una jornada de portes obertes i exposició de fotografies per commemorar el 50è aniversari de la Cooperativa John-fil per la que han passat més de 500 treballadors i treballadores des de la seva creació.

Escribà ha fet un repàs a la creació de la primera edició de la fira que es va impulsar degut als baixos preus que tenien les cubes d’oli.

De la seva banda, Balsells ha recordat els inicis de la cooperativa tèxtil l’any 1969 fruit de l’arribada al municipi d’un capellà emprenedor, Joan Llort  i el fet que una pedregada deixés bona part de les terres dels convilatans sense recursos econòmics. La Cooperativa va estar treballant fins l’any 20154 només per a terceres marques, algunes tan reconegudes com Burberry’s o Lacoste, moment en el que van creat la marca pròpia STJOR.

La Fira Oleotèxtil finalitzarà amb una degustació de paella d’arròs amb oli Spelunca i safrà de les Garrigues.

Noticia publicada al Diari Digital Totlleida

+ Info: totlleida.cat