Tel. 973 15 60 13 | Oli d'oliva Verge Extra L'Espluga Calba
Les olives i la salut

Les olives i la salut

Als cultius d’olives, és possible reconèixer durant l’estiu uns petits brots verds de la mida d’un pèsol, els quals són fonamentals per calcular l’estat de la collita futura. El sabor d’aquests brots tendeix a ser intens, amarg, picant i moltes vegades desagradable per al paladar.

Això es deu a una substància coneguda com a oleocanthal, la qual es troba present als brots d’oliva i als olis d’oliva extra verge, sobretot aquells elaborats amb olives arbequines de mida petita. Aprofitant les qualitats d’aquest fruit, la Cooperativa de l’Espluga Calba ha elaborat una varietat d’oli d’oliva verge extra utilitzant únicament olives 100% arbequines, recollides directament de l’arbre al punt òptim de maduració.

Les olives i la salut

Propietats de l’oleocanthal

L’oleocanthal és un potent antioxidant i antiinflamatori, capaç de protegir malalties vasculars i degeneratives com l’Alzheimer. Les seves propietats són similars a les de l’ibuprofè, però sense contraindicacions ni efectes nocius per a la salut. Estudis de laboratori van demostrar que tan sols 30 minuts després del consum, era possible eliminar cèl·lules cancerígenes de l’organisme sense afectar les unitats sanes. Actualment, continua investigant-se el potencial per a la salut amb esperançadors resultats a curt, mitjà i llarg termini.

L’oli d’oliva ric en oleocanthal també conté vitamines A, D i K, que ajuden a mantenir una alimentació sana i equilibrada. Els components orgànics protegeixen l’aparell digestiu, disminuint l’acidesa gàstrica i estimulant la mineralització dels ossos. A més, també són importants per regular la pressió arterial, equilibrar els valors del colesterol i netejar les artèries. El seu consum és molt recomanat durant la infància i la tercera edat, per la qual cosa s’ha de mantenir sempre present a la dieta de totes les persones que volen adquirir hàbits de vida saludables.

Qualitat i tradició a l’extracció de l’oli d’oliva

Per a la cooperativa de l’Espluga Calba, el desenvolupament del seu producte és fonamental i per aquest motiu, es preocupa que les olives siguin portades al centre d’apilament directament per l’agricultor, eliminant així la figura de l’intermediari. El seu oli d’oliva verge extra s’elabora tradicionalment a partir d’un sistema de premsat que garanteix la conservació de les propietats naturals del fruit, tant biològiques com organolèptiques. Cada gota d’aquest oli està preparada amb olives arbequines acabades de collir, la qual cosa garanteix la qualitat i frescor de tots els recipients envasats per aquesta cooperativa

Des de 1957, la cooperativa s’ha esforçat per mantenir el nom d’Espluga Calba a dalt de tot, a través de la qualitat dels productes que els seus pagesos i agricultors cullen dia rere dia; és per això que és àmpliament reconeguda al sector com una de les millors productores d’oli d’oliva verge extra de la cooperativa de l’Espluga Calba – Lleida.