Tel. 973 15 60 13 | Oli d'oliva Verge Extra L'Espluga Calba
El programa d’actes de la Fira de l’Espluga Calba va començar amb un dinar popular. Diari SEGRE

L’Espluga Calba ven 2.500 litres d’oli i rep 800 visitants

A la VII Fira Oleotèxtil, en què la cooperativa John-Fil va vendre els seus jerseis

Talarn visita les instal·lacions de la Cooperativa John-Fill. Diari SEGRE

Talarn visita les instal·lacions de la Cooperativa John-Fill. Diari SEGRE

L’Espluga Calba | La setena edició de la Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba va rebre ahir uns 800 visitants i va vendre 2.500 litres d’oli, segons va explicar l’alcalde, Josep Cunillera. El president de la Diputació, Joan Talarn, va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen, suspès l’any passat arran de la pandèmia de Covid. Va recordar que la fira és possible gràcies a la unió de la cooperativa agrària, que va vendre el primer oli verd, i la tèxtil, amb 51 anys d’experiència en la fabricació de jerseis.

La cooperativa John-Fil ven gènere de punt de la marca STJOR, amb dissenys del televisiu Òscar Dalmau a preus rebaixats. Té una trentena de socis i la producció de la seua pròpia línia de roba suposa el 20% de la facturació. La resta procedeix de fabricació per a altres empreses.

La jornada va començar amb un dinar popular a què va seguir una actuació dels gegants locals. Al matí es van poder fer visites al Molí Vell i a l’agrobotiga. Allà es podia adquirir l’oli Spelunca, guardonat amb diversos premis, i hi va haver tastos d’altres varietats.

Des de les 11.00 hores fins a les 14.30, la cooperativa tèxtil va vendre jerseis de la seua marca i també es van organitzar visites gratuïtes al castell.Talarn va destacar l’aposta “per l’especialització, la proximitat i el territori, en què l’esforç col·lectiu i cooperatiu ha servit per a la promoció de productes de proximitat que han suposat un motor de riquesa i desenvolupament comercial i d’atracció i fidelització de la gent al territori”. Cervià va celebrar dilluns la Festa de l’Oli i ja ho han fet la Granadella, Maials, Arbeca, Castelldans, Belianes, els Torms i el Soleràs.Aquest diumenge li toca el torn a la Pobla de Cérvoles, mentre que la 59 edició de la Fira de l’Oli de les Garrigues de les Borges se celebrarà del 21 al 23 de gener de l’any que ve.

Maria Molina
Diari SEGRE