Tel. 973 15 60 13 | Oli d'oliva Verge Extra L'Espluga Calba
L'ús cosmètic de l'oli d'oliva verge extra és una constant a través de la història

L’OLI D’OLIVA VERGE EXTRA I LA CURA PERSONAL

El nostre oli d’oliva verge extra Spelunca, d’extraordinària qualitat i elaborat exclusivament amb olives arbequines i premsat en fred, amb un excel·lent sabor i múltiples qualitats beneficioses a la dieta, és també un element a tenir en compte en els usos aplicats a l’exterior dels nostres cossos i és una ajuda natural per a la bellesa i la cura personal.

L'ús cosmètic de l'oli d'oliva verge extra és una constant a través de la història

L’ús cosmètic de l’oli d’oliva verge extra és una constant a través de la història a totes les antigues civilitzacions de l’àrea mediterrània.

A l’antic Egipte, uns 2000 anys A.C. l’usaven a la cort dels faraons als seus rituals i el tenien en gran estima, prova d’això és que els arqueòlegs van trobar a la tomba de Ramsès III uns gerros decorats que havien contingut oli perquè acompanyessin el faraó en el seu viatge al més enllà.

Els antics grecs guarien la pell ferida dels atletes amb aquest oli i Homer a la seva obra “L’Odissea” en diu l’or líquid.
Els romans ho feien servir com a dissolvent i fixador de les aromes de les flors per fabricar perfums.

Actualment, l’oli d’oliva verge extra és un ingredient de multitud de preparacions cosmètiques, tant pel cabell com per la pell perquè la seva estructura química és molt similar a l’oli natural de la pell, per la qual cosa s’absorbeix sense problemes i ajuda a regenerar-la. És un bon hidratant en pells seques aplicat amb un suau massatge i combat la sequedat a talons, genolls i colzes. També és útil per calmar picors, coïssors i cremades, ajudant a reparar els teixits danyats.

L’oli d’oliva verge extra ha demostrat ser eficaç per resoldre problemes dels cabells ja que el seu alt contingut en polifenols i vitamina E ajuden a enfortir els fol·licles capil·lars.
A casa podem preparar senzilles cremes i màscares adequades a les nostres necessitats personals. Una fórmula senzilla per hidratar el cutis sec consisteix a barrejar 250cc d’oli amb un rovell d’ou, es bat bé i s’aplica durant uns 20 minuts, després ens esbandim i eixuguem la cara i notarem la pell més suau i hidratada.

També serveix el nostre oli d’oliva verge extra com a desmaquillant aplicat amb un cotó o disc desmaquillador, es retira el maquillatge sense problemes i ajuda a tonificar la pell.

Podem preparar un aromàtic oli de lavanda barrejant en una ampolla 400cc d’oli amb 2 o 3 cullerades plenes de flors de lavanda seques. Guardeu l’ampolla en un lloc fresc i allunyat de la llum. Passades unes dues setmanes estarà llest el nostre oli de lavanda que és un remei natural que mitiga les molèsties musculars. També podem aplicar unes gotes a la cara abans de ficar-nos al llit i ens pot ajudar a agafar el son.

Animem els que ens segueixen a què explorin a la xarxa les múltiples possibilitats saludables que ens proporciona aquest tresor tan apreciat des de l’antiguitat, l’oli d’oliva, tant a la nostra alimentació com per a la cura personal.