Tel. 973 15 60 13 | Oli d'oliva Verge Extra L'Espluga Calba
Oli d'oliva extra verge de Les Garrigues

SPELUNCA, l’oli d’oliva arbequina de la cooperativa de l’Espluga Calba

El nostre oli es fa 100% amb olives arbequines, recollides diàriament a mà directament de l’arbre, al punt òptim de maduració. L’oli s’elabora de manera tradicional pel sistema de premsatge, que garanteix la conservació de les propietats naturals tant biològiques com organolèptiques.

 

Un paisatge muntanyós

L’Espluga Calba és un municipi de les Garrigues, al sector elevat de la comarca, a una alçada de 434m, al vessant occidental de la serra del Tallat, divisòria amb la Conca de Barberà i Urgell.

L’orografia del terreny és molt variada, des de plans elevats de terra pedregosa fins a valls de terres fresques on es cultiven oliveres.

Els nostres arbres creixen a llocs lluny d’indústries contaminants, envoltats de boscos de pins, que purifiquen l’aire i aporten qualitats balsàmiques als cultius del seu entorn.

Les oliveres de la cooperativa de l’Espluga Calba estan envoltats de plantes aromàtiques com el romaní, la lavanda, la farigola i una increïble varietat de flora autòctona característica de la cruïlla del clima mediterrani amb el continental. El sòl té un alt contingut mineral que nodreix els arbres de les oliveres.

 

Clima de contrastos

El clima és molt contrastat, l’hivern és ben fred, neva molts anys i a les nits les temperatures baixen sota zero. Això és beneficiós per als pagesos perquè moltes plagues d’insectes no resisteixen aquests freds i així s’estalvien tractaments químics

Per a la tardor maduren les olives i aquestes oscil·lacions de temperatura durant la campanya enforteixen les plantes i donen un sabor molt especial a l’oli i al vi.

 

Oli d'oliva extra verge de Les Garrigues

L’oli d’oliva arbequina verge extra

El nostre oli es fa 100% amb olives arbequines, recollides diàriament a mà directament de l’arbre, al punt òptim de maduració. Són portades a la cooperativa pel propi agricultor sense intermediaris. L’oli s’elabora de forma tradicional pel sistema de premsatge, que garanteix la conservació de les propietats naturals tant biològiques amb organolèptiques, amb la qualitat de les olives acabades de collir i envasades a la pròpia cooperativa.

L’oli d’oliva verge extra té tonalitats verdoses durant l’inici de la campanya i tal com va madurant l’oliva agafa un color més daurat. El primer oli que s’elabora és el fruitat, és de tons més verds

 

Propietats saludables

L’oli d’oliva verge extra és un nutrient excepcional i bàsic a la tradicional dieta mediterrània, essencial per a una alimentació sana i equilibrada, perquè a més de tenir vitamines A, D i K, és especialment ric en vitamina E, d’efectes antioxidants i regeneradors de les membranes cel·lulars. També té moltes indicacions terapèutiques aplicat a l’exterior en massatges i pomades amb efectes protectors de la pell i cicatritzants a ferides i úlceres. És protector de l’aparell digestiu, disminuint l’acidesa gàstrica, estimula la mineralització dels ossos i les pèrdues de calci. Ajuda a disminuir la pressió arterial, regular el colesterol i netejar les artèries i és especialment recomanat per dietistes a l’alimentació infantil, dels esportistes i a la tercera edat.

 

A la cuina

No només els restauradors, gurmets i especialistes saben apreciar aquest «Or líquid». La sensació que deixa al paladar és intens, amb cos, ja que es tracta del suc d’un fruit natural, de l’oliva arbequina. Gaudir d’una llesca de pa torrat amb un bon raig del nostre oli és per si mateix una delícia per a gurmets.

Està especialment indicat per consumir en cru, així apreciarem les aromes i les propietats al 100%. En amanides, allioli, pa amb tomàquet, romescos i tot tipus de salses és ideal. També en fregits és una bona opció, perquè creix a la paella i suporta molt bé les altes temperatures sense degradar-se.

 

La Cooperativa

Fundada el 1957, compta amb 90 socis que amb passió i esforç treballen les oliveres elaborant un dels millors olis del món.