Tel. 973 15 60 13 | Oli d'oliva Verge Extra L'Espluga Calba

L’elaboració de l’oli

L’oli

El nostre oli es fa 100% amb olives arbequines, recollides diàriament a mà directament del arbre, en el seu punt òptim de maduració. Son portades a la cooperativa pel propi pagès sense intermediaris i l’oli s’elabora de forma tradicional pel sistema de premsat, que garanteix la conservació de les propietats naturals tant biològiques con organolèptiques, amb la qualitat de les olives acabades de collir.

L’oli té tonalitats verdoses a l´inici de campanya i tal com va madurant l´oliva agafa un color mes daurat. El primer oli que s’elabora és el fruitat, de tons més verds, amb cos i sabor amb connotacions d´herba, amb gust d´ametlles verdes i un toc salvatge a bosc. Després tal com avança la campanya l’oli es torna daurat i més dolç, agafa un regust i aroma a fruita madura, conservant un toc lleugerament amargant i picant al final. La baixa acidesa d’aquest oli, entre 0,08 a 0,12 fa que sigui reconeguda la seva excel-lència pels mes exigents gourmets i es consideri entre els millors olis del mon, i ha estat guardonat per la D.O. Les Garrigues per la seva qualitat i ha obtingut premis a la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Garrigues els anys 2007 i 2009, en la categoria de fruitat verd dolç. La Denominació d’origen Les Garrigues renova cada collita la seva confiança en la nostra elaboració garantint i certificant amb el seu segell que ha superat tots els controls de qualitat.

Propietats saludables

L’ oli d’oliva verge extra és un nutrient excepcional i bàsic en la tradicional dieta mediterrània, essencial per una alimentació sana i equilibrada, perquè a més de tenir vitamines A, D i K, és especialment ric en vitamina E, d’efectes antioxidants i regeneradors de les membranes cel-lulars. També té moltes indicacions terapèutiques aplicat a l’exterior en massatges i pomades amb efectes protectors de la pell i cicatritzants en ferides i úlceres. És protector de l’aparell digestiu,disminuint l’acidesa gàstrica, estimula la mineralització dels ossos i les pèrdues de calci. Ajuda a disminuir la pressió arterial, regular el colesterol i netejar les arteries i és especialment recomanat pels dietistes en l’alimentació infantil, del esportistes i en la tercera edat.

A la cuina

No tant sols els restauradors, gourmets i especialistes saben apreciar aquest “Or líquid”, La sensació que deixa al paladar és intensa, amb cos, ja que es tracta del suc d´un fruit natural, de l’oliva arbequina. Gaudir d’una llesca de pa torrat amb un bon raig del nostre oli és per si sòl una delícia per a gourmets.

Està especialment indicat per consumir en cru, així apreciarem els seus aromes i les seves propietats al 100%. En amanides, allioli, pa amb tomàquet, romescos i tot tipus de salses es l’ideal. També en fregits es una bona opció, perquè creix a la paella i suporta molt bé les altes temperatures sense degradar-se.